Kok bisa sih barangmu banyak buwanget?!?

Assalamualaikum warrohmatulloh wabarokatuh. Tulisan hari Kamis, 29 April.

For those who wonder: how come you have so much stuffs and unused CRAPS in your house? That it already took you twice ROMBENG DAYS and you still have to go thru the 3rd day??

Well my friend.

There are 4 generations living in the previous place. My grandma, my mom & late dad, my husband & I, and my kids. We used to always live in a very spacious house so eventho we dont feel that we shop that much, but thru the years of living together, THINGS ARE JUST ACCUMULATE.

Kumpulan selama bertahun-tahun, beberapa dekade. Barang nenek, barang ortuku, barangku. All in one house. Many of those items were bought on the 80s. Or even older. Older than me 🤣

So were we hoarders (penumpuk barang atau suka nyusuh)? Well yeah you can call it that way but we’re the tidy one 🤣

Alhamdulillah udah pada mulei tobat sekarang jd ya beginilah kondisinya sampai hari ini. Masih yg memaksa diri decluttering, getting rid of the guilty feeling of getting rid of craps we dont need (mbulet yaa), dll.

If you’re better than my family and I, alias gak suka hoarding atau numpuk barang, and that your house is only filled with only the things you really use, then good for you. Seriously. Be thankful.


Decluttering Tips:

5 Jenis Barang Yang Bisa Kita Declutter HARI INI JUGA, Tanpa Merasa Bersalah!

(the video is in English. I plan to rewrite the whole content in Bahasa Indonesia tp males 🤣jd ta’ terjemahin judule tok😛)

4 thoughts on “Kok bisa sih barangmu banyak buwanget?!?

  1. kalau emang rumah keluarga besar pasti banyak barang ya mbak. Aku karena rumah baru dan sendiri aja bertiga sama keluarga inti jadi gak banyak emang barang. Palingan baju aja yang terasa banyak. tapi aku sering sisihkan untuk disumbangkan seh kalau merasa udah banyak dan jarang kellihatan dipakenya.

    Like

Thanks for your comment(s). Have a nice day!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s